Otvorili školiace stredisko pre 24 sociálne odkázaných občanov

11.04.2008 Svidník

Svidník 11. apríla (TASR) - Školiace centrum občianskeho združenia Spojme srdcia pre zdravie, ktoré bude vzdelávať 24 sociálne odkázaných občanov, dnes slávnostne otvorili za účasti manželky prezidenta SR Silvie ...
Školiace centrum vzniklo za pomoci mesta, ktoré uvoľnilo priestory v budove mestského úradu a projektu Silvie Gašparovičovej Prvá ľudová akadémia. V rámci neho uvoľnili 100.000 Sk (3087,46 eura) na nákup počítačovej techniky. Cieľovou skupinou tohto projektu sú zdravotne postihnutí a sociálne znevýhodnení občania hlavne na východnom Slovensku.
Projekt vzdelávania už absolvovalo 80 záujemcov v Kežmarku, Sobranciach, Spišskej Belej a Holumnici. Z nich 60 percent si našlo zamestnanie. Gašparovičová pre TASR uviedla, aká je činnosť Prvej ľudovej akadémie: \"Otvárame kurzy, ktoré sú zamerané na získanie vzdelania na zamestnanie sa alebo na začatie podnikania. Sú to základy práce s počítačom, základy účtovníctva. Chceme aby získali prehľad, kde a aké zákony nájdu na internete, na aké inštitúcie sa môžu v prípade potreby obrátiť. \"
Otvorenie kurzu privítal aj primátor mesta Svidník Michal Bartko, ktorý uviedol, že mesto eviduje na sociálnom odbore viac ako 500 sociálne odkázaných a hendikepovaných ľudí.
 

Vyberte región